Telefon   +48 512 217 904

Mail  Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript.

Mail  Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript.

Grena superzolfo

“Zalecane do korygowania gleb o wysokim pH (> 7): owoce leśne (jagody, maliny i jeżyny)”

Worki 25kg – 500kg

Grena superzolfo

GRENA SUPER z siarczkiem (S) 30% ma doskonałe działanie korygujące na gleby alkaliczne, wyrównując pH, dzięki czemu rośliny mogą lepiej przyswajać składniki odżywcze obecne w glebie, zwłaszcza w przypadku wapnia, zapobiegając niedoborowi żelaza; w gruncie rzeczy gleby alkaliczne hamują proces asymilacji mikroelementów.

GRENA SUPER z siarką (S) 30% jest szczególnie przydatna w glebach, w których występuje niedobór żelaza, lub gdy nadmierna obecność wapnia hamuje wchłanianie składników przez korzenie. Produkt zapewnia wysokie spożycie związków organicznych w celu ogólnej poprawy żyzności gleby i stałej dostępności niezbędnych składników odżywczych.

GRENA SUPER z siarką (S) 30% dostarcza również siarki (S) jako środka odżywczego; wiadomo, jak dobrze karmiona roślina jest mniej podatna na stres środowiskowy lub zmianę klimatu, a aminokwasy zawarte w 40% GRENA organicznej matrycy obecnej w GRENA SUPER z siarką (S) 30% pomagają uzyskać ten efekt.

 

UPRAWY CZAS* ZASTOSOWANIE* DAWKA/HA*
Winnice Od jesieni do późnej wiosny Rozprowadzić produkt mieszając z ziemią 600-1000 kg/ha
Sady (owoce ziarnkowe, owoce pestkowe, owoce cytrusowe itp) Od jesieni do późnej wiosny Rozprowadzić produkt mieszając z ziemią 600-1000 kg/ha
Owoce leśne (jagody, maliny i jeżyny) Od jesieni do późnej wiosny Rozprowadzić produkt mieszając z ziemią 800-1200 kg/ha
* Wytyczne dotyczące prawidłowego korzystania z naszych produktów można uzyskać od specjalisty.
 

KOMPOZYCJA

  • Substancja organiczna 38%
  • Aminokwasy i białka 18%
  • Kwasy huminowe i fulwowe 11%
  • Wilgotność 7%
  • Całkowity azot (N) 3%
  • Azot organiczny (N) 3%
  • Całkowity bezwodnik 2%
  • fosforowy (P2O5)
  • Całkowity tlenek potasu (K2O) 1%
  • Węgiel organiczny (C) 22%
  • pochodzenia biologicznego
  • Bezwodnik siarkowy (SO3) 30%
  • C/N 7.3
  • pH < 5

 

AMINOKWASY W GRENA MATRIX

  • Kwas asparaginowy 1,25 g/100 g
  • Kwas glutaminowy 1,62 g/100 g
  • Alanina 1,02 g/100 g
  • Arginina 0,83 g/100 g
  • Fenyloalanina 0,56 g/100 g
  • Glicyna 0,95 g/100 g
  • Hydroksyprolina 0,22 g/100 g
  • Izoleucyna 0,62 g/100 g
  • Histydyna 0,31 g/100 g
  • Leucyna 1,10 g/100 g
  • Lizyna 0,56 g/100 g
  • Proline 0,85 g/100 g
  • Serina 0,87 g/100 g
  • Tyrozyna 0,33 g/100 g
  • Threonina 0,59 g/100 g
  • Valina 0,80 g/100 g
  • Cysteina i cystyna 0,18 g/100 g
  • Metionina 0,19 g/100 g
  • Tryptofan 0,09 g/100 g

 

WOLNE AMINOKWASY

  • Kwas glutaminowy 0,062 g/100 g
  • Alanina 0,115 g/100 g
  • Leucyna 0,053 g/100 g

 

MIKROELEMENTY

  • B 2,30 mg/kg
  • Fe 330 mg/kg
  • Mn 18,6 mg/kg
  • Cu 2,87 mg/kg
  • Zn 33,6 mg/kg

 

ŹRÓDŁO

  • Hydrolizowane białka pochodzenia zwierzęcego w wyniku hydrolizy termicznej + Siarka