Telefon   +48 512 217 904

Mail  Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript.

Mail  Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript.

Grena special

“Drzewa owocowe i warzywa”

Worki 25kg – 500kg

Grena special

Organiczna GRENA MATRIX jest unikalna, ponieważ bogata w lewoskrętne aminokwasy (14-56% w 100 kg O.S.), w tym kwasy huminowe i fulwowe, kwasy karboksylowe (np. EDTA) i aminy organiczne, które wykazują doskonałe działanie biostymulujące. Bogata ilość aminokwasów w GRENA SPECIAL zapewnia doskonałe odżywianie roślinie przez cały cykl produkcyjny, z powolnym uwalnianiem zawartego azotu.

Produkt zawiera również 3% P2O5 pochodzenia naturalnego, który jest natychmiast dostępny dla gleby. Podczas gdy organiczna GRENA MATRIX przywraca równowagę drobnoustrojów i fory bakteryjnej co poprawia właściwości fizyczne gleby, a tym samym zmniejsza koszty energii przetwarzania.

 

 

UPRAWY CZAS* ZASTOSOWANIE* DAWKA/HA*
Winnice Jesień-zima Rozprowadzić produkt mieszając z ziemią 800-1200 kg/ha
Sady (owoce ziarnkowe, owoce pestkowe, owoce cytrusowe itp) Jesień-zima Rozprowadzić produkt mieszając z ziemią 600-800 kg/ha
Gaje oliwne Jesień-zima Rozprowadzić produkt mieszając z ziemią 600-1000 kg/ha
Rośliny warzywne w szklarniach Przed wysiewem lub przed sadzeniem Rozprowadzić produkt mieszając z ziemią 800-1000 kg/ha
Otwarte pola upraw warzywnych i przemysłowych Przed wysiewem lub przed sadzeniem Rozprowadzić produkt mieszając z ziemią 700-1000 kg/ha
Szparagi, ziemniaki, buraki, marchewki Przed wysiewem lub przed sadzeniem Rozprowadzić produkt mieszając z ziemią 400-600 kg/ha
Ryż, tytoń, słoneczniki Przed wysiewem lub przed sadzeniem Rozprowadzić produkt mieszając z ziemią 500-800 kg/ha
* Wytyczne dotyczące prawidłowego korzystania z naszych produktów można uzyskać od specjalisty.
 

KOMPOZYCJA

  • Substancja organiczna 38%
  • Aminokwasy i proteiny 25%
  • Kwasy huminowe i fulwowe 9%
  • Wilgotność 7%
  • Całkowity azot (N) 5%
  • Azot organiczny (N) 5%
  • Całkowity bezwodnik 3%
  • fosforowy (P2O5)
  • Całkowity tlenek potasu (K2O) 1,3%
  • Węgiel organiczny (C) 22%
  • pochodzenia biologicznego
  • Bezwodnik siarkowy (SO3) 12%

 

AMINOKWASY W GRENA MATRIX

  • Kwas asparaginowy 2,51 g/100 g
  • Kwas glutaminowy 3,25 g/100 g
  • Alanina 2,05 g/100 g
  • Arginina 1,73 g/100 g
  • Fenyloalanina 1,13 g/100 g
  • Glicyna 1,89 g/100 g
  • Hydroksyprolina 0,449 g/100 g
  • Izoleucyna 1,24 g/100 g
  • Histydyna 0,632 g/100 g
  • Leucyna 2,20 g/100 g
  • Lizyna 1,13 g/100 g
  • Proline 1,70 g/100 g
  • Serina 1,74 g/100 g
  • Tyrozyna 0,652 g/100 g
  • Threonina 1,18 g/100 g
  • Valina 1,61 g/100 g
  • Cysteina i cystyna 0,378 g/100 g
  • Metionina 0,395 g/100 g
  • Tryptofan 0,190 g/100 g

 

WOLNE AMINOKWASY

  • Kwas glutaminowy 0,124 g/100 g
  • Alanina 0,237 g/100 g
  • Leucyna 0,106 g/100 g

 

MIKROELEMENTY

  • B 2,30 mg/kg
  • Fe 330 mg/kg
  • Mn 18,6 mg/kg
  • Cu 2,87 mg/kg
  • Zn 33,6 mg/kg

 

ŹRÓDŁO

  • Hydrolizowane białka pochodzenia zwierzęcego w wyniku hydrolizy termicznej.