Telefon   +48 512 217 904

Mail  Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript.

Mail  Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript.

Grena superferro

“Winorośli, sadów, owoców leśnych (jagody, maliny i jeżyny) oraz do leczenia niedoborów żelaza w ogrodach i trawnikach.”

Worki 25kg – 500kg

Grena superferro

GRENA SUPER z żelazem jest szczególnie przydatny w glebach, w których występuje niedobór żelaza i zawiera 40% matrycy organicznej GRENA, która zapewnia obecność wielu aminokwasów, kwasów huminowych i fulwowych oraz 5% żelaza z siarczanu żelaza. Obecność kwasów huminowych i fulwowych pozwala na stabilizację procesu mineralizacji, co bez nich nastąpi szybciej i doprowadzi do procesów ługowania; W rzeczywistości kwasy humusowe i fulwowe są odpowiedzialne za powstawanie kompletów humianowych z elementami chemicznymi obecnymi w glebie, takimi jak kwas huminowy, który z żelazem staje się huminowym związkiem żelaza.

Związek żelaza humusowego jest rozpoznawany przez roślinę i dlatego jest lepiej asymilowany. Aminokwasy zawarte w naturalny sposób są z kolei aktywatorami wpływu proliferacji korzeni i chelatacji, co pozwala przez system korzeniowy absorbowanie NPK zmineralizowanego w glebie, a poprzez promowanie produkcji związków organicznych zwiększa zdolność do absorbowania składników odżywczych, w tym żelaza.

Z tego powodu nawożenie GRENA SUPER + żelazo (Fe) jest niezbędna w leczeniu i zapobieganiu niedoboru żelaza, ponieważ GRENA SUPER Ferro dostarcza żelazo, które jest natychmiast dostępne i uniemożliwia to, ponieważ GRENA SUPER FERRO tworzy rezerwy żelaza dla kolejnych faz fenologicznych rośliny.

 

UPRAWY CZAS* ZASTOSOWANIE* DAWKA/HA*
Winnice Od jesieni do późnej wiosny Rozprowadzić produkt mieszając z ziemią 600-1000 kg/ha
Sady (owoce ziarnkowe, owoce pestkowe, owoce cytrusowe itp) Od jesieni do późnej wiosny Rozprowadzić produkt mieszając z ziemią 600-1000 kg/ha
Owoce leśne (jagody, maliny i jeżyny) Od jesieni do późnej wiosny Rozprowadzić produkt mieszając z ziemią 800-1200 kg/ha
* Wytyczne dotyczące prawidłowego korzystania z naszych produktów można uzyskać od specjalisty.
 

KOMPOZYCJA

  • Substancja organiczna 38%
  • Aminokwasy i białka 18%
  • Kwasy huminowe i fulwowe 11%
  • Wilgotność 7%
  • Całkowity azot (N) 3%
  • Azot organiczny (N) 3%
  • Całkowity bezwodnik 2%
  • fosforowy (P2O5)
  • Całkowity tlenek potasu (K2O) 1%
  • Węgiel organiczny (C) 22%
  • pochodzenia biologicznego
  • Bezwodnik siarkowy (SO3) 7%
  • Całkowite żelazo (Fe) 3%
  • C/N 7.3

 

AMINOKWASY W GRENA MATRIX

  • Kwas asparaginowy 1,25 g/100 g
  • Kwas glutaminowy 1,62 g/100 g
  • Alanina 1,02 g/100 g
  • Arginina 0,83 g/100 g
  • Fenyloalanina 0,56 g/100 g
  • Glicyna 0,95 g/100 g
  • Hydroksyprolina 0,22 g/100 g
  • Izoleucyna 0,62 g/100 g
  • Histydyna 0,31 g/100 g
  • Leucyna 1,10 g/100 g
  • Lizyna 0,56 g/100 g
  • Proline 0,85 g/100 g
  • Serina 0,87 g/100 g
  • Tyrozyna 0,33 g/100 g
  • Threonina 0,59 g/100 g
  • Valina 0,80 g/100 g
  • Cysteina i cystyna 0,18 g/100 g
  • Metionina 0,19 g/100 g
  • Tryptofan 0,09 g/100 g

 

WOLNE AMINOKWASY

  • Kwas glutaminowy 0,062 g/100 g
  • Alanina 0,115 g/100 g
  • Leucyna 0,053 g/100 g

 

MIKROELEMENTY

  • B 2,30 mg/kg
  • Fe 330 mg/kg
  • Mn 18,6 mg/kg
  • Cu 2,87 mg/kg
  • Zn 33,6 mg/kg

 

ŹRÓDŁO

  • Hydrolizowane białka pochodzenia zwierzęcego w wyniku hydrolizy termicznej, Siarka żelaza